ISWARI Včelí pyl

3 hodnocení
 
 
Včelí pyl je základní složkou potravy včel. Je plný vitaminů, enzymů, antioxidantů a minerálů. Podporuje imunitu, snižuje cholesterol, experimentálně byl prokázán jeho pozitivní vliv na vyrovnání se s chemoterapií a díky vysokému obsahu zinku může pomoci při potížích s prostatou, případně je vhodný jako preventivní prostředek. Ideální přísada do jogurtu, musli, ranních cereálií, zmrzliny, dezertů, nápojů, apod. •Kompletní zdroj živin z čisté přírody •Posiluje imunitu •Snižuje cholesterol a nadváhu •Pomáhá při chemoterapii •Podporuje zdravou prostatu Balení 230 g
Dostupnost Skladem
205 Kč    
Kód produktu 0178
Výrobce Iswari
Kategorie Doplňky stravy
  • Popis
 

Včelí pyl od Iswari pochází z polopouštního a civilizací nedotčeného kraje Alentejo v jižním Portugalsku. V tomto panenském regionu se nevyskytuje žádný průmysl ani zemědělství. Proto je včelí pyl od Iswari vysoce kvalitním a čistým produktem neznečištěným chemikáliemi. Včelí pyl je právem považován za téměř dokonalou potravinu, protože obsahuje mimořádné množství životně nezbytných živin: komplex biologicky vázaných vitamínů (zejm. sk. B), enzymů, minerálů, bílkoviny s kompletním obsahem aminokyselin, esenciální mastné kyseliny, antioxidanty, ad. Včelí pyl působí antibakteriálně, podporuje imunitní systém a pomáhá snižovat nadváhu díky aminokyselině fenylalanin. Ta reguluje metabolismus tím, že vysílá tělu signály pro nižší či vyšší příjem potravy podle toho, zda tělo disponuje nadbytkem či nedostatkem živin.

Byla zaznamenána schopnost včelího pylu stabilizovat hladiny cholesterolu a triglyceridů v krvi. Při jeho pravidelné konzumaci hladiny těchto látek klesaly. Množství prospěšného HDL cholesterolu (rozpouští cholesterol usazený v cévách) se zvyšovalo a naopak škodlivého LDL cholesterolu se snižovalo.

Díky vysokému obsahu zinku včelí pyl zvětšuje psychickou výkonnost a tlumí zvětšování prostaty (doporučuje se konzumovat ho preventivně i při vzniklých obtížích).

Je účinný při léčbě anémie, protože zvyšuje množství červených krvinek.

Včelí pyl rovněž obsahuje významné množství rutinu, jenž zpevňuje cévy, snižuje cholesterol a působí jako antioxidant.

Experimenty prokázaly, že včelí pyl může pomáhat lidem trpícím rakovinou a také lépe snášet chemoterapii.

Zcela výjimečně může včelí pyl vyvolat alergickou reakci. Zde je ale namístě odlišit rostlinný pyl rozptýlený ve vzduchu od pylu včelího, u něhož je pravděpodobnost vyvolání alergie podstatně nižší. Nicméně alergikům doporučujeme začínat pouze s 1/2 lžičky denně a postupně zvýšit konzumaci na 1 až 2 lžičky, pakliže tělo pyl bez problémů přijímá. Současně se však včelí pyl používá pro alternativní léčbu alergií.

Způsob použití

Včelí pyl je chutný s jogurtem, v salátech, müsli, apod. Protože každé zrnko je nabito aktivními enzymy a živinami, zařazujte včelí pyl do Vaší stravy pomalu (první týdny max. 1 až 2 lžičky denně). Pokud jste zejména pyloví alergici, začněte zvláště opatrně (1/2 až jednu lžičku denně). Včelí pyl zpracovávejte pouze při nízkých teplotách!

 

Nutriční hodnoty ve 100 g:

Energie 396 kcal/1658 kJ
Proteiny 13,20 g
Tuky 8,20 g
Sacharidy 66,50 g