Sayonara fannings 100 g

3 hodnocení
 
 
Dostupnost Skladem
105 Kč    
Kód produktu 0728
Výrobce Phoenix Monopol
Kategorie Japonské čaje SAYONARA
 
  • Popis
 

SAYONARA fannings

Obliba čaje stoupá souběžně s tím, jak vědecký výzkum potvrzuje prospěšnost čaje lidskému zdraví. Zelený čaj prochází nejjednodušším způsobem zpracování, aby se uchovala jeho svěží chuť, a vůně a aby v něm zůstalo co nejvíce důležitých vlastností čerstvého listu. Mírným napařením nebo zahřátím se zabrání oxidaci, následkem čehož si listy uchovávají důležité přirozené antioxidanty.

 

Zelený čaj je nedocenitelný, vezmeme-li v úvahu mnohostrannost jeho účinků. K nejdůležitějším účinným látkám zeleného čaje patří: polyfenoly – antioxidační činidla, mezi ně patří i epigalokatechingalát neboli EGCG, který vyniká svou vysokou antioxidační účinností. Silice – jsou základem chuti a vůně, vitamíny – C, B2,D, K, nerostné látky – fluoridy, mangan, draslík, hořčík, železo, chrom , zinek a aminokyseliny -„stavební kameny bílkovin“. Kromě běžných aminokyselin zelený čaj obsahuje jednu, která se nachází pouze v čaji, a to theanin.

 

Jen málo rostlin se může pyšnit tak dlouhou a zajímavou historií jako zelený čaj. První písemná zmínka o zeleném čaji pochází z doby před více než čtyřmi tisíci lety a i tehdy nadšení zastánci čaje zjistili, že tento chutný nápoj dokáže zahánět nemoci, přinášet zdraví a obnovovat vitalitu.

Pokud máte zájem o souhrnné informace zpracované z mnoha vědeckých studií, naleznete je v publikaci Kniha o zeleném čaji, jak pomocí zeleného čaje předcházet rakovině a zpomalovat stárnutí, od autorů Lester A. Mitscher Ph.D a Victoria Dolby, kterou vydalo nakladatelství ZEMS a Pragma v roce 2006.

 

Návod na přípravu: Příprava čajového výluhu je velmi snadná. Asi polovinu čajové lžičky, dle chuti, zalijeme ca 2.5 dcl horké vody, stejně jako kávu. Nezaléváme vodou vařící, stačí ca 80° C, čaj pijeme, jakmile je teplota vyhovující. Louhujeme asi 5 minut, pak slijeme. Jemným mletím je porušena listová mřížka, proto je louhování účinnější a spotřeba výrazně nižší. Vyloučí se tak více aromatických a chuťových látek.