Iswari Mladý ječmen prášek BIO 125g

Neohodnoceno
 
Novinka Efekt lupa
 
Mladý ječmen je jednou z nejstarších zelených potravin používaných na podporu zdraví. Zmínky o užívání jeho výhonků nalezneme již v antických textech. Mezi nejdůležitější účinky patří zvýšení imunity, detoxikace a podpora vitality. Chlorofyl a beta-karoten v mladém ječmeni bohatě obsažené jsou skvělým antioxidantem. Zdroj vitality Zvýšení imunity Detoxikace Odbourává tělesné pachy Vysoké hodnoty antioxidantů
Dostupnost Skladem
262 Kč    
Kód produktu 0351
Výrobce Iswari
Kategorie RAW Strava
 
Podrobný popis Mladý ječmen je jednou z nejoblíbenějších zelených potravin. Tradičně je považován za zelenou potravinu, která má nejsilnější účinek v dodání vitality. Je velmi bohatým zdrojem enzymů jako např. unikátní SOD (superoxid dismutáza), cytochrom oxidáza, oxidáza mastných kyselin, transhydrogenáza a mnohé další, které jsou nezbytné pro metabolické zapracování živin do organismu. Celkem tvoří enzymy až 40% hmotnosti mladého ječmene. Mladý ječmen je skvělý zdroj antioxidantů v podobě beta-karotenu, chlorofylu a řady dalších enzymů. V roce 1978 prokázal japonský vědec Yoshihide Hagiwara, že mladý ječmen pomáhá metabolizovat některé insekticidy a chemická aditiva přidávaná do potravin. V následujícím roce s kolegy zjistili, že mladý ječmen obsahuje velké množství enzymů schopných neutralizovat toxiny (SOD, cytochrom oxidáza, peroxidáza, kataláza, ad.). Bílkovina mladého ječmene obsahuje 20 aminokyselin, vč. všech esenciálních, které si tělo neumí samo vytvořit. Z vitamínů je mladý ječmen bohatý na beta-karoten (provitamin A), komplex vit. B (B1, B2, B3, B5, B6, B8, B12), vit. C, E, K a cholin (důležitý pro syntézu lecitinu). Z minerálů je pak bohatým zdrojem draslíku, vápníku, hořčíku, železa a fosforu. Bohužel od 14. 12. 2012 dle nařízení Evropské komise č. 432/2012 nesmíme uvádět vliv potravin a většiny jejich složek na lidské zdraví – proto Vás prosíme, abyste si dohledali vliv látek obsažených v mladém ječmeni na lidské zdraví sami z veřejně dostupných zdrojů, případně si můžete přečíst náš článek zde. Děkujeme za pochopení! Poznámka: Výše uvedené informace jsou extraktem z publikace Zelené potraviny (vydal Ratio Bona v roce 2010) a nejsou zdravotním tvrzením! Účelem textu uvedeného na této stránce není vzbudit u případného konzumenta dojem, že u něho nastanou jakékoli fyziologické změny, protože produkt nebyl klinicky testován dle podmínek Evropské komise. Způsob použití Vmíchejte obsah jedné lžičky do polévky, salátu, ovocného nebo zeleninového džusu, apod. Zelený koktejl: 1 jablko, špetka čerstvého zázvoru, 1 lžička mladého ječmene v prášku, citronová nebo limetková šťáva na dochucení, hrstka špenátu. Rozmixujte a hned vypijte. Pociťte regenerační účinky chlorofylu! Důležité je používat mladý ječmen jen v pokrmech teplých do 40 st. C, čili přidat lžičku do polévky servírované již na talíři! Jenom tak získáte plný prospěch ze všech látek, které byly plně zachovány během šetrného zpracování mladého ječmene bez jakékoli vysokoteplotní chemické úpravy. Upozornění: Pravidelná konzumace mladého ječmene není vhodná pro těhotné a kojící ženy, protože toxické látky se vylučují mj. tělními tekutinami vč. mateřského mléka! Nutriční hodnoty ve 100 g: Energie 174 kcal/725 kJ Proteiny 24 g Tuky 2 g Sacharidy 14,3 g Vláknina 47,7 g Sodík 50 mg