ISWARI Nepražené kakaové boby, drcené BIO 125 g

Neohodnoceno
 
 
Dostupnost Skladem
105 Kč    
Kód produktu 0378
Výrobce Iswari
Kategorie RAW Strava
  • Popis
 
Kakaové boby od Iswari jsou sušená semena plodů kakaovníku Criollo, který je chuťově nejkvalitnější odrůdou a skutečnou delikatesou. Jen max. 5% celosvětové produkce tvoří tato odrůda kakaa nejvyšší kvality. Díky jejich šetrnému zpracování při nízkých teplotách (bez pražení) jsou v nich zachovány všechny bohaté nutriční látky, díky nimž bývalo kakao Indiány právem nazýváno pokrmem Bohů. Vychutnejte si kakao v jeho nejčistší podobě! Obsahuje enzymy dobré nálady Mimořádné hodnoty antioxidantů Bohaté na nenasycené mastné kyseliny omega 6 Obsahuje zejména hořčík, železo, síru, chrom, mangan a zinek Podrobný popis Kakao dokáže navodit dobrou náladu, pocity štěstí a spokojenosti, včetně lehkých afrodisiakálních účinků. Navíc skrývá MAO inhibitory (Monoamin Oxidase Inhibitory), které zpomalují odbourávání anandamidu a dalších neurotrasmitterů, zajišťující tím jejich setrvání v krevním oběhu, a tak umožňují delší trvání příjemné nálady. Kakao je nejbohatší plodinou na antioxidanty, které nás chrání před působením volných radikálů (vznikajících ve znečištěném prostředí, nekvalitní stravě, přirozenou radioaktivitou, apod.). Jejich množství je klasifikováno tzv. ORAC jednotkami – kakao jich obsahuje více než 500 (např. u nás na antioxidanty bohaté borůvky obsahují cca 50 ORAC). V kakau jsou zastoupeny v podobě polyfenolů, katechinů a epikatechinů. Kakao obsahuje nenasycené mastné kyseliny omega 6, které jsou však v čokoládách pražením znehodnoceny na zdraví škodlivé transmastné kyseliny. Kakao rovněž obsahuje řadu minerálů a vitamínů. Je zdrojem hořčíku, železa, síry, chromu, manganu, zinku a mědi. Bohužel od 14. 12. 2012 dle nařízení Evropské komise č. 432/2012 nesmíme uvádět vliv potravin a většiny jejich složek na lidské zdraví – proto Vás prosíme, abyste si dohledali vliv látek obsažených v kakau na lidské zdraví sami z veřejně dostupných zdrojů, případně si můžete přečíst náš článek zde. Děkujeme za pochopení! Způsob použití Přidejte do müsli, dezertů, jogurtů, ranních cereálií, apod. Truffels s kakaovými boby a goji: 1 lžička kakaových bobů, 1 lžička goji, 1 lžička kokosového oleje, 1 lžička karobového prášku, 4 mandle, 5 datlí. Vše společně nasekejte v robotu na hrubou směs, která půjde tvarovat. Vytvořte truffles. Servírujte na talíři posypané karobovým práškem. Dobrou chuť! Nutriční hodnoty ve 100 g: Energie 601 kcal/2516 kJ Proteiny 12 g Tuky 52 g Sacharidy 30 g Vláknina 6,40 g