ISWARI Spirulina Bio 125 g tablety

5 hodnocení
 
 
Spirulina je zelenomodrá řasa, která se vyskytuje zejména v jezerech tropických a subtropických oblastí a v říčních tocích. Je velice bohatá na kvalitní bílkovinu (58 % proteinů, např. maso 25 %, vejce 50 %) obsahující všechny aminokyseliny. Kromě toho je spirulina skvělý detoxikant, zdroj beta-karotenů, vitamínů, antioxidantů a řady zdraví velmi prospěšných látek. Spirulina od Iswari je v práškové lehce stravitelné formě a chutná podobně jako ostatní řasy. Lze ji tedy použít do salátů, polévek, kuskusu, rizota, guacamole, rýže (sushi), apod. Tablety jsou vyrobeny pouze tlakem, neobsahují žádné pojivové látky. Jedná se o 100% čistou spirulinu. •Skvělý detoxikant •Mimořádně vysoký obsah kvalitní bílkoviny •Bohatý zdroj antioxidantů, beta-karotenů a vitamínů •Zvyšuje imunitu
Dostupnost Skladem
177 Kč    
Kód produktu 0971
Výrobce Iswari
Kategorie Vitamíny
  • Popis
 

Spirulina je jednou z nejstarších forem života na zemi. Jako součást jídelníčku byla známa již některými prastarými kulturami. Např. pro obyvatele dnešní oblasti Mexico City byla po několik tisíciletí hlavním zdrojem vysoce kvalitní bílkoviny. Je známo, že Aztékové ji konzumovali před příchodem Španělů společně s kakaem.

Spirulina má velmi vysokou nutriční hodnotu díky mimořádně vysokému podílu bílkovin a absenci celulózy v bunečné stěně. Proto je vhodná jako potravinový doplněk pro osoby se sníženou schopností příjmu potravin. Ze všech živých organismů je podíl bílkoviny u spiruliny nejvyšší – mezi 65 % až 71 %. Kromě toho protein spiruliny obsahuje všechny esenciální aminokyseliny. Proteiny se nejen podílejí na tvorbě svaloviny, ale jsou důležité i pro celkový metabolismus. Pokud si uvědomíme, že při tepelné úpravě masa a vajec je zhruba 50 % bílkoviny zničeno, stává se spirulina výborným doplněkem naší potravy.

Spirulina obsahuje mimořádně vysoké hodnoty antioxidantů v podobě beta-karotenu, chlorofylu, zeaxantinu a phycocyaninu.

Dále ve spirulině nalezneme velmi vysoké hodnoty gama-linolenové kyseliny (GLA), která patří mezi nenasycené mastné kyseliny.

Byla provedena studie na 270 dětech žijících v zamořené oblasti Černobylu, které trpěly zvýšenými alergickými reakcemi. Jejich stav se razantně zlepšil po šesti týdnech požívání 5 g spiruliny denně.

Spirulina působí na naši imunitu díky vysokým obsahům beta-karotenu, lipo-polysacharidům LPS a phycocyaninu.

Aminokyseliny a sacharidy obsažené ve spirulině se velmi lehce vstřebávají. Tím jsou v krvi udržovány dostatečně vyskoké hladiny těchto látek a tak mozek nevysílá časté signály hladu.

Z vitaminů je spirulina bohatá na vit. sk. B (B1, B2, B3, B5, B6, B8, B12 - ten v případě spiruliny na základě výzkumů nezvyšuje jeho množství v krvi, avšak společně s phycocyaninem napomáhá využití železa pro krvetvorbu), vit. E a H. Z minerálů pak spirulina obsahuje celé spektrum stopových prvků, např. draslík elektrolytická rovnováha), fosfor (hustota kostí, trávení), hořčík (zdraví kostí a zubů, činnost svalů a srdce, vstřebávání vit. C, B a bílkovin), mangan (činnost enzymatického systému, stabilizace hladiny cukru v krvi), selen (antioxidant), vápník (zdraví kostí a zubů, přenos nervových vzruchů), zinek (enzymatická složka), železo (složka hemoglobinu, přenos kyslíku).